langos = fried Hungarian flatbread
langos = hongrois pain azyme frit
langos = ungherese pane azzimo fritto
Langos = frittierte ungarisches Fladenbrot
langos = húngaro pan ázimo frito
SÅ TILLAGAS LANGOS
- Degen tillreds av vetemjöl, vatten/mjölk/gräddfil jäst och salt. Lite matolja och en anings socker kan ingå. Med potatismos i degen benämns rätten krumplis lángos (potatislangos). Se recept med film > Krumplis langos, ungerskt friterat bröd.
- Beredning: Ingredienserna blandas till en smidig deg och jäses.
- Gräddning: Degen friteras i oja 180°C i 3-4 minuter.
- Servering: Langos äts nygräddade med allehanda pålägg. I sin enklaste form endast gnuggad med vitlöksklyfta, eller tillsammans med vitlökssmör. Annat pålägg kan vara skinka eller korv, riven hårdost eller kvarg/mjukost/ostkräm (liptauer), grönsaker, svamp med mera. Som efterrätt eller mellanmål med sylt och florsocker.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-03