Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1027 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skär tomaterna i skivor, salta och peppra. Strimla purjolöken.
- Blanda äggröra enligt grundrecept. (Vispa äggen lätt, tillsätt mjölk och kryddor).
- Smält 1 msk mattfett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med trägaffel i botten, så att all lös smet stannar.
- Ta av pannan och rör ner 1 msk matfett. Krydda med peppar och garnera med lök. Serveras kall eller varm med grönsallad.
Kockens kommentar
Rätten kan varieras med allehanda grönsaker och rotfrukter. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.