
Äggröra med rökt skinka, fårfiol, eller renkött
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fårfiol > Äts ej
Om rökt renkött > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skär köttet i skivor, strimlor eller tärningar. Hacka timjan eller annat kryddgrönt.
- Rör samman ägg mjölk och kryddor. Kryddgrönt kan blandas i röran eller användas som garnering.
- Smält lite matfett i panna på medevärme. Häll smeten i pannan och rör sakta om med en trägaffel i botten av pannan, så att lös smet stannar.
- Ta av pannan och rör ner 1 msk smör. Blanda ner köttet eller lägg bredvid. Krydda med nymald peppar och kryddgrönt.
Kockens kommentar
Som alternativ till skinka passar rökt fårfiol, rökt renkött eller annat rökt kött. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.