Welsh rarebit, Welsh rabbit
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Welsh rarebit, Welsh rabbit

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1636 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 17%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 140 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om engelsk kokkonst > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnsgrillen på 200°C.
  2. Rosta bröd i brödrost.
  3. Riv ost. Skala och finhacka lök. Hacka salvia.
  4. Rör samman ägg i en skål och tillsätt osten, senap, öl, salvia, lök och worcestershiresås.
  5. Bred smör på brödet och lägg på blandningen ända ut i kanterna. Strö över lite kajennpeppar.
  6. Lägg över på bakplåt och ställ in högt upp i ugnen intill grillen (4-5 cm). Grilla ca 5 minuter tills osten bubblar och blivit gyllenbrun.
  7. Klipp persilja över. Servera gärna vinegrett till.

Kockens kommentar

Welsh rarebit har sina anor tillbaka till början av 1700-talet, ursprungligen benämnd Welsh rabbit (Walesisk kanin") utan att innehålla kaninkött. Namnet rabbit (kanin) för att vanligt folk förr inte fick jaga kanin och annat vilt som var överhetens egendom. Det fanns även English, Irish and a Scotch Rabbit. En variant är Buck rabbit toppad med ett stekt ägg, en annan kallad Blushing rabbit som innehåller tomat. Kockskolan har även skapat en svensk, mindre kryddstark variant.

Alternativ

Svensk rarebit

Vinegrett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem