Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skär eller riv osten i små bitar. (Osthyvel fungerar utmärkt). Vispa upp ägget med gaffel i en kopp.
- Smält smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt ost, senap och lite peppar. Tillsätt öl lite i taget när osten börjar smälta. Därefter uppvispat ägg. Rör tills blandningen är jämn och tjock.
- Rosta bröd. Bred ostmassan på brödet. Klipp persilja över. Krydda.
- Servera med sallat och gärna med en vinägrett till.
Kockens kommentar
Detta är ett försvenskat recept av Welsh rarebit, dvs lite enklare att laga och mindre kryddstarkt. För "riktig" rarebit se Welsh rarebit.