Svensk rarebit
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Isbergssallat

1.0 

huvud

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svensk rarebit

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 275 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Isbergssallat 1.0 huvud 6%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skär eller riv osten i små bitar. (Osthyvel fungerar utmärkt). Vispa upp ägget med gaffel i en kopp.
  2. Smält smör i en kastrull på svag värme. Tillsätt ost, senap och lite peppar. Tillsätt öl lite i taget när osten börjar smälta. Därefter uppvispat ägg. Rör tills blandningen är jämn och tjock.
  3. Rosta bröd. Bred ostmassan på brödet. Klipp persilja över. Krydda.
  4. Servera med sallat och gärna med en vinägrett till.

Kockens kommentar

Detta är ett försvenskat recept av Welsh rarebit, dvs lite enklare att laga och mindre kryddstarkt. För "riktig" rarebit se Welsh rarebit.

Alternativ

Vinägrett

Welsh rarebit

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem