
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "MultiRecept" under bilden ovan.- Ansa sallaten. Vänd den upp och ner och skär ut stocken så att alla blad lossnar. Skölj av den noga i kallt vatten. Skär i grova strimlor. Skär chilin i mindre bitar. Vitlöken används hel (som i filmen) eller hackad för mer smak.
- Blanchera: Koka upp saltat vatten. Lägg i sallaten och låt den koka i en minut. Häll över i ett såll och kyl av sallaten med kallt vatten för att avstanna kokningen. Låt rinna av ordentligt och torka av den gärna med en handduk.
- Stek: Värm hälften av oljan i panna på medelhög värme. Tillsätt hälften av ansjovis, vitlök och chili. Mosa ansjovisen och chilin. Låt steka någon minut utan att löken bränns vid. Tillsätt kapris, oliver och sallat. Höj värmen. Vänd runt ordentligt och låt allt bli varmt. Tillsätt resten av ansjovisen. Smaka av med salt och peppar och mer olivolja vid behov.
- Servera sallaten varm, ljummen eller kall som förrätt eller som tillbehör till mat.
Kockens kommentar
Escarole är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallat har den bitter smak och tål att kokas. Läs mer, klicka på ingrediensen.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)