
Escarole grönsakssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1082 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Frankie" under bilden ovan.- Bryt loss sallatsbladen och skölj dem rena i kallt vatten. Ansa och finhacka lök, vitlök, morot och selleri. Repa av rosmarinblad från kvistarna och finhacka. Mixa hälften av bönorna med buljongen.
- Fräs löken glansig i stekkastrull med olja på svag värme någon minut utan att bränna. Tillsätt morot och selleri och fräs i ytterligare några minuter.
- Soppa: Tillsätt vitlök, rosmarin, bönmix, resten av bönor och tomatpasta. Rör om. Lägg sallatsbladen ovanpå och lägg på kastrullocket. Låt småkoka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong för lösare soppa.
- Servera soppan het. Garnera med riven ost.
Kockens kommentar
Escarole kan ersättas med spenat eller mangold. Escarole passar som ingrediens i många soppor, till exempel i en kycklingsoppa.Escarole är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallat har den bitter smak och tål att kokas. Läs mer, klicka på ingrediensen.