Fransk friséesallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Pochera >

 

 

Om cikoriasallat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fransk friséesallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0

Recept: 520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 48 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Pochera > Äts ej

Om cikoriasallat > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "Bon Appétit" under bilden ovan.

  1. Ansa och strimla salladen. Använd främst ljusgula blad. Skala och tärna lök. Skär fläsk i små bitar.
  2. Fräs löken glansig i olja på svag värme i 3-4 minuter utan att den får färg. Lång stektid ger löken sötare smak. 
  3. Tillsätt stekfläsk och låt det steka några minuter utan att bli knaprigt.
  4. Smaka av med lite vinäger, salt och peppar.
  5. Tillsätt sallaten, rör om och låt allt bli varmt. Servera som tillbehör till smakrik mat.
Alternativ: Önskas en enklare måltid dubblas portionsmängden. Till detta serveras ett pocherat ägg som i filmen. Servera detta med ett gott bröd. Se recept Pocherade ägg via länk nedan. Läs mer > Pochera.

Kockens kommentar

Gula blad har mildare smak än gröna. Sallatens beska mildras av att lätt stekas i fett. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Friséesallat tillhör släkte cikoria, vilka är beska sallater (läs mer > Om cikoriasallat). För att mildra beskan brukar odlaren binda samman bladbuketten eller täcka över sallaten sista veckan före skörd. Solen gör bladen gröna och beskare. Fett i salladen balanserar beska och gör salladen välsmakande.       

Alternativ

Pocherade ägg, förlorade ägg

Pocherade panerade friterade ägg

Scarola Napoletana, sauterad escarolsallat

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem