
Fransk friséesallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0
Recept: 520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "Bon Appétit" under bilden ovan.- Ansa och strimla salladen. Använd främst ljusgula blad. Skala och tärna lök. Skär fläsk i små bitar.
- Fräs löken glansig i olja på svag värme i 3-4 minuter utan att den får färg. Lång stektid ger löken sötare smak.
- Tillsätt stekfläsk och låt det steka några minuter utan att bli knaprigt.
- Smaka av med lite vinäger, salt och peppar.
- Tillsätt sallaten, rör om och låt allt bli varmt. Servera som tillbehör till smakrik mat.
Kockens kommentar
Gula blad har mildare smak än gröna. Sallatens beska mildras av att lätt stekas i fett. Läs mer, klicka på ingrediensen.Friséesallat tillhör släkte cikoria, vilka är beska sallater (läs mer > Om cikoriasallat). För att mildra beskan brukar odlaren binda samman bladbuketten eller täcka över sallaten sista veckan före skörd. Solen gör bladen gröna och beskare. Fett i salladen balanserar beska och gör salladen välsmakande.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)