
Pocherade panerade friterade ägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 544 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Byron Talbott" under bilden.
- Helpochera äggen på sedvanligt sätt i 4-5 minuter. Se recept via länk nedan > Pocherade ägg. Låt svalna i 10-15 minuter. Jämna till äggen vid behov.
- Hetta upp olja till 175°C.
Läs mer > Så friterar man. - Dubbelpanera: Det går åt mer panering än vad som anges i ingredienslistan (se kommentar). Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägg i skål. Vänd äggen i mjöl, sedan i äggvispet och sist i ströbröd. Låt vila 5-10 minuter så att paneringen blir stabil.
- Fritera: Lägg ner äggen försiktigt och fritera dem i 3-4 minuter tills krispiga med just brun skorpa. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
- Servera som frukost- eller brunchägg eller som en variant av Egg Benedict (se recept via länk nedan). Passar också väl till sallader.
Kockens kommentar
Kocken i filmen använder en egen torrmix i stället för ströbröd och vänder äggen två gånger i äggsmeten och torrmixen (se film).Panering som äts: Det går åt mer panering vid tillredning än vad som äts. För att få korrekta portionsvikter och näringsvärden anges den mängd som fastnar på äggen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fettupptag vid panering: Paneringen suger upp viss mängd fett vilket anges som Fettupptag vid panering. Läs mer > Om fettupptag.