Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 193
            Kcal / portion: 200
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Pressa hallonen genom en finmaskig sil.
 - Vispa upp ägget och rör ner i hallonen.
 - Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.
 - Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
 - Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av.
 - Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.
 - Använd din halloncurd som en extra smaksättare till desserter och frukostyoghurt. Eller ringla den över plättar!