Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 6
Recept: 800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Pressa hallonen genom en finmaskig sil.
- Vispa upp ägget och rör ner i hallonen.
- Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
- Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av.
- Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.
- Använd din halloncurd som en extra smaksättare till desserter och frukostyoghurt. Eller ringla den över plättar!