Norrlandsgrabbarnas ragu på orre eller tjäder
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

el. ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Norrlandsgrabbarnas ragu på orre eller tjäder

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 934

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3737 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 14%

el. ris 3.0 dl Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Two Hunters" under bilden ovan. Receptet nedan avviker från från deras recept. Se kommentar.

  1. Tillbehör: Förbered tillbehör och tillagning. Till exempel ugnstekt potatis, kokt potatis eller ris.
  2. Förbered: Rensa svamp. Skala morötter och skär i bitar. Skär bort övre delen av purjolökens gröna del. Mortla/krossa enbär. Skär köttet, som skall välhängt, i små bitar. Om köttet inte är mört bör det förkokas i lite vatten. 
  3. Svamp: Färsk svamp torrsteks i panna utan fett. Tillsätt smör och låt steka ett tag. Lägg åt sidan.
  4. Lök: Lättstek lök i smör. Lägg åt sidan.
  5. Kött: Hetta upp smör i panna. Bryn köttet några minuter runt om så att det får färg. Lägg åt sidan.
  6. Tillsätt morötterna i pannan ock låt dem fräsa en stund så att de får lite färg. Lägg åt sidan.
  7. Ragu: Lägg tillbaka kött och lök i pannan eller lägg allt i stekkastrull vid stor mängd. Tillsätt enbär, soja, grädde och gelé. Koka upp och låt småkoka på svag värme en stund. Smaka av med viltfond, salt och peppar. Tillsätt svampen mot slutet.
  8. Servera. 

Kockens kommentar

För oss stackars 08:or, andra storstadsbor och sydlänningar som inte kan hämta maten utanför husknuten är orre och tjäder dyrköpt exklusiv och exotisk mat. Så en en bröstfilé från dessa fåglar tillreder vi som festmåltid (se recept via länk nedan). Råkar man dock ha tillgång till hel fågel kan övrigt kött tillagas på grabbarnas vis eller enligt detta recept. Filmen kan också ses som underhållning, det är två härliga och kul grabbar som lagar mat på sitt eget sätt.

Alternativ

Klyftpotatis i ugn

Ugnslagat tjäderbröst

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem