
Japansk spindelkrabba på japanskt vis (illustrationsrecept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1218 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 2%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Allt om krabbor > Äts ej
Matbiologi krabbor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (2 tim )
Se film, klicka på "Travel Thirsty" under bilden ovan. Den japanske kocken tillreder tre olika maträtter av en stor japansk spindelkrabba.- Ansa: Krabban ångkokas och rensas noga där även köttet i huvudet med lite spad tas till vara (se filmen). Till rätt 1 används kött från huvudet och småbitar av benkött. Till rätt 2 utskuret kött från lårbenen (bendelen närmast huvudet). Till rätt 3 används resterande bendelar. Köttet i "vaden" dras ut med klodelen som behålls.
- Risrätt: Finhackade grönsaker fräses i olja utan att brännas. Huvudkött tillsättes och steks lätt. Lätt uppvispade ägg tillsätts på svag värme och rörs om. Kokt ris tillsätts och blandas med det övriga. Anrättningen kryddas och läggs upp på fat. Bitar av benkött läggs på och rätten garneras med kryddgrönt.
- Grönsakssoppa: Lättkokta grönsaker och svamp (ostronskivling eller portabella) serveras i smakrikt spad med lättkokt krabbenskött.
- Friterade krabben (bild ovan): Klobensköttet pudras med mjöl och doppas sedan i frityrsmet (tempura) och friteras.