Strandkålskott med hasselnötter, en vårprimör
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 231
            Kcal / portion: 159
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om strandkål > Äts ej
Så odlas strandkål > Äts ej
Ätbara blommor Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
 - Rosta: Lägg nötterna på en ugnsplåt och sätt in i varm ugn i 15 minuter.
 - Lägg över i handduk och gnugga dem rena frän skal. Grovhacka nötterna.
 - Koka upp vatten i en kastrull. Häll kallt vatten i en bunke och tillsätt isbitar.
 - Blanchera: Lägg stjälkarna i sjudande vatten i max 2 minuter. Lyft ur försiktigt med hålslev och lägg i iskallt vatten. Ta ur efter ett tag och låt rinna av. Torka försiktigt av dem med handduk eller hushållspapper.
 - Servera: Lägg upp stjälkarna på tallrikar. Strö över hackade nötter och lite salt. Ringla över olja och pressa citronjuice över, eller servera klyftor vid sidan av. I bildreceptet används dessutom kronblad av maskrosblommor.
 
Kockens kommentar
Strandkål växer vild i steniga stränder i mellersta och södra Sverige. Fridlyst på Gotland. Kan också odlas (läs mer > Så odlas strandkål). Späda skott är goda som vårprimörer, särskilt om de varit skyddade från solljus de första 5-6 veckorna.Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)