Strandkålsrot tillagad som rotsak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Kockskolan:

 

Om strandkål >

 

 

Så odlas strandkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Strandkålsrot tillagad som rotsak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 106

GBR (GI) / port: 12

Recept: 106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 140 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om strandkål > Äts ej

Så odlas strandkål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Ansa rötterna.
  2. Koka rötterna tills de mjuknat i cirka 40 minuter.
  3. Kan ätas kokt eller mosas, till exempel som smaksättare i potatismos.
  4. Steka: Kokt kan den skivas eller tärnas och stekas i smör. Skivad kan ätas som ett annorlunda snacks. Tärnad som tillbehör till mat. Kan också tillagas i ugn. Besk smak liknande grönkål.

Kockens kommentar

Strandkål växer vild i steniga stränder i mellersta och södra Sverige. Fridlyst på Gotland. Kan också odlas (läs mer > Så odlas strandkål). Späda skott är goda som vårprimörer, särskilt om de varit skyddade från solljus de första 5-6 veckorna.

Alternativ

Strandkål, primör på edvardianskt vis

Strandkålsskott med hasselnötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem