Blanquette de poulet, stuvad kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om blanquette >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blanquette de poulet, stuvad kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1928 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 620 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om blanquette > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Ardoise" under bilden ovan. Filmreceptet avviker från detta recept. Se kommentar.

  1. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och finhacka lök. Skala och skiva morötter (och eventuella andra grönsaker om så önskas).
  2. Koka: Lägg allt i kastrull. Tillsätt timjan och lagerblad och fyll på med vatten så att det täcker. Låt småkoka under lock på svag värme i cirka 30 minuter. Se till att det inte kokar torrt.
  3. Tillbehör: Koka ris. Alternativt servera med pasta eller potatismos.
  4. Rensa och hacka svamp. Dela äggula från vita. Sila koket och spar spadet.
  5. Redning: Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl under omrörning. Tillsätt lite spad i taget och rör om till en slät sås.
  6. Tillsätt kycklingbitarna och hackad svamp. Värm på några minuter. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
  7. Före servering: Rör ner gula och crčme fraiche. Blanda väl, såsen skall tjockna lite.

Kockens kommentar

Stuvad kyckling var vanligt förr men inte numera (läs mer > Så kokas höns). Stuvad kyckling passar som fyllning i vol-au-vent (se recept > Bouchée ā la Rein).

Blanquette är ett diminutiv av franskans blanc, alltså något som är litet och vitt, eller närmare bestämt i detta fall kycklingfilé (blanc de poulet). Kan också avse vitt kött i ljus sås till exempel Blanquette de veau (se dito recept). Läs mer > Om blanquette.

Filmreceptet: 400g kycklingben och hackad lök (1 st) fräses i smör och smaksätts med salt, peppar, senap och citronjuice. Smulade buljongtärningar (2 st), skivad purjolök, morötter och selleristjälk tillsätts och lättsteks i 10+10 minuter under lock. Mjöl (1-2 msk) rörs ner och vatten (1 L) tillsätts. Efter 5 minuters kokning tillsätts crčme fraiche (0,5-1 dl), som sedan får koka en liten stund. Allt under upprepad omröring och under lock.

Alternativ

Bouchée ā la Rein

Blanquette de Veau ā Ancienne

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem