Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 262

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 43
Recept: 6825 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om hönökaka > Äts ej
Om tekakor > Äts ej
Om brödkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Fredriks Fika
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och värm upp tills fingervarmt.
- Deg: Tillsätt vätskan i bunken och rör om så att jästen löses upp. Tillsätt sirap, rågsikt, det mesta av vetemjölet och salt. Arbeta samman tills degen släpper från bunkens kant.
- Vila: Låt jäsa under duk i 40 minuter.
- Forma: Dela degen i antal bröd. Kavla ut på mjölat bord till rundlar 30-40 cm breda. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Picka många hål med gaffel.
- Vila: Låt jäsa under duk i cirka 20 minuter.
- Förvärm ugnen på 250-275°C.
- Grädda i övre delen av ugnen 3-5 minuter tills ytan blivit brun. Lite längre vid lägre ugnsvärme. Passa så att den inte blir för brända.