Surdegsbaguette på enkelt sätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal baguette: 4

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om surdegsbröd >

 

 

Om bagett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Surdegsbaguette på enkelt sätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 731

GBR (GI) / port: 76

Recept: 2922 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 301 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om surdegsbröd > Äts ej

Om bagett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 3 tim )

  1. Blanda: Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet.
  2. Knåda (riv) degen till en smidig och elastisk deg, cirka 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand (läs mer > Så knådas, rivs deg). Degen skall vara lös men inte kladdig. Forma till en rund boll. Låt vila i bunke övertäckt och jäsa till dubbel storlek, minst 2 timmar.
  3. Forma: Häll ut degen försiktigt på mjölat bakbord. Arbeta degen så lite som möjligt, den skall inte knådas. Dela i antal bröd. Rulla varsamt till önskad längd. Strö/sikta lite mjöl över. Lägg över på ugnsplåt. Täck över med plast och vila cirka 1 timme.
  4. Förvärm ugnen på 250°C. Häll ½ liter vatten på en underplåt.
  5. Grädda: Sänk temperaturen till 220°C. Grädda en plåt i taget. Gör 2-3 snitt på varje bröd. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

 

Kockens kommentar

Baguette på surdeg ger ett saftigt och smakrikt bröd. För den som inte själv odlar surdegsgrund finns färdig surdeg att köpa i butik. Läs mer > Om surdegsbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt i systemet utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat surdegsbröd brukar vara runt 40%. Cirka 0,6 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Baguette på varmjäst fördeg

Baguette på franskt vis

Kalljästa rågbaguetter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem