
Hemlagad kallfryst vit chokladglass med bär
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3275 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 23%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Kräm: Vispa grädden fast.
- Smält choklad på svag värme i vattenbadskastrull eller mikro så att den precis bara smälter.
- Vispa upp ägg och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
- Mosa hallonen. Vänd ner grädde och mosade hallon i chokladsmeten.
- Glassmaskin: För-starta maskinen. Kör smeten i 30-60 minuter tills seg. Tiden beroende på maskin och mängd. Vissa maskiner stänger av sig själva.
- Servera direkt och njut av den krämiga glassen eller ställ behållaren en stund i frysen så smälter den långsammare på tallriken.
- Förvara: Häll glassen i en för-fryst tättslutande behållare. Detta för att inte formen skall smälta glass som bildar kristaller. Ställ in i frysen. Hårdfrusen glass tinas en stund för att mjukna. Bästa serveringstemperatur är -15 till -12°C.
- Utan glassmaskin hälls smeten i en behållare (brödform) och ställs in i frysen i 3-4 timmar. Rör om i smeten ett flertal gånger under infrysningen för att minska kristallbildning. Ju fler gånger desto bättre.
Kockens kommentar
För att glass skall bli slät och fin utan märkbara kristaller måste glassen röras om under frysprocessen. Detta sker i glassmaskin varvid även lite luft arbetas in. I brist på sådan får man göra så gott man kan enligt ovan eller acceptera att glassen är lite grynig. Läs mer > Så lagas glass.Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)