
Mirror glaze, spegelglasyr med färg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 392

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 10
Recept: 7320 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 17%
Kolhydrater: 53%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Glasering bakverk > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Tasty" under bilden ovan.
- Till en större tårta som på bilden åtgår 10-15 dl glasyr. Gör gärna än större sats för säkerhets skull. Överbliven glasyr kan återanvändas.
- Förbered: Grovhacka vit choklad. Lägg i bunke. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
- Koka upp vatten, socker, glykos och kondenserad mjölk. Låt koka några minuter under omrörning så att allt socker smälts.
- Tag av kastrullen från värmen. Tillsätt gelatinet och rör om så att gelatinet löses upp.
- Blanda: Häll den varma mjölkblandningen över den vita chokladen. Låt stå några minuter utan att röra om. Mixa slätt med stavmixer. Sila glasyren vilket avlägsnar bubblor i smeten.
- Färg: Tillsätt droppvis sockerkulör till önskad färg. I filmen delas glasyren upp i tre lika delar, varav en färgsätts med vit färg , en med röd och den tredje med vit och röd färg (=rosa), som sedan rörs om. Därefter hälls den vita i den röda och därpå den rosa smeten som blandas lite lätt (se filmen). Detta för att få nyanser i glasyren.
- Ställ en tårtring som är mindre än tårtan på en ugnsplåt. Placera (den frysta) tårtan på ringen. I brist på tårtring kan ett ugnsgaller användas.
- Glasera: När glasyren svalnat till 33°C (30-35°C) är den klar att användas. Häll glazen i cirklar runt på tårtan så att den fördelas jämnt och låt rinna ner på plåten. Låt glasyren stelna tills det inte droppar längre.
- Avsluta: Lätta tårtan med handen eller med palett. Placera tårtan på fingertopparna. Skrapa med vinklad palett in mot tårtkanten för att jämna till kanten. Placera tårtan på tårtfat och ställ in i kylen för att stelna. Överbliven smet på plåten kan återanvändas.