Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 451
            Kcal / portion: 271
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 3246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om mandelkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Fredriks Fika
Tillagning
- Förvärm ugnen på 175°C. Smöra och bröa en springform.
 - Vispa ägg och socker fluffigt.
 - Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten (läs mer > Så vänder man ner). Tillsätt matolja, citronskal och juice. Rör till jämn smet.
 - Häll smeten i formen. Strö över flagad mandel.
 - Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut, låt svalna.
 - Servera: Sikta florsocker över tårtan. Vispa grädde om detta önskas.
 
Kockens kommentar
Sägs bara "mandelkaka" brukar mjuk kaka avses modell sockerkaka. Sägs "mandelkakor" brukar småkakor avses modell italienska Amaretti. Läs mer > Om mandelkakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk