Mjuk mandelkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om mandelkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk mandelkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 451

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 60 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om mandelkakor > Äts ej

...

Skapat av
Fredriks Fika

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 175°C. Smöra och bröa en springform.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten (läs mer > Så vänder man ner). Tillsätt matolja, citronskal och juice. Rör till jämn smet.
  4. Häll smeten i formen. Strö över flagad mandel.
  5. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut, låt svalna.
  6. Servera: Sikta florsocker över tårtan. Vispa grädde om detta önskas.

Kockens kommentar

Sägs bara "mandelkaka" brukar mjuk kaka avses modell sockerkaka. Sägs "mandelkakor" brukar småkakor avses modell italienska Amaretti. Läs mer > Om mandelkakor.

Alternativ

Mandeltårta

Toscakaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem