Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 451

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Om mandelkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Fredriks Fika
Tillagning
- Förvärm ugnen på 175°C. Smöra och bröa en springform.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten (läs mer > Så vänder man ner). Tillsätt matolja, citronskal och juice. Rör till jämn smet.
- Häll smeten i formen. Strö över flagad mandel.
- Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut, låt svalna.
- Servera: Sikta florsocker över tårtan. Vispa grädde om detta önskas.
Kockens kommentar
Sägs bara "mandelkaka" brukar mjuk kaka avses modell sockerkaka. Sägs "mandelkakor" brukar småkakor avses modell italienska Amaretti. Läs mer > Om mandelkakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk