Mandeltårta på mandelmassa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Så vänder man ner >

 

 

Om tårtor >

 

 

Om mandelkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandeltårta på mandelmassa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 422

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3757 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 28%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 74 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vänder man ner > Äts ej

Om tårtor > Äts ej

Om mandelkakor > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Kräm: Riv citronskal. Blanda äggulor, sirap. socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under vispning till den blir riktigt tjock. Tillsätt citronskal och vispa ner smör klickvis. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Låt stå och stelna i kylen cirka 1 timme. 
  2. Förvärm ugnen på 175°C.
  3. Tårtbotten: Grovriv mandelmassa. Vispa äggvitorna till hårt skum (se > Så vispas ägg). Vänd försiktigt ner äggvispet i mandelmassan (läs mer > Så vänder man ner). Bred ut smeten i två runda bottnar (ca. 24 cm breda) på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut, låt kallna, lossa från pappret.
  5. Tårta: Bred hälften av krämen på den ena botten. Lägg den andra över och bred på resten av krämen. Förvara tårtan i kylen.
  6. Servera: Garnera med pinjenötter innan servering.

Mandelmassaalternativ

Nationaldagsbakelsen

Mandelkrokaner

Plommonpaj med mandelmassa

Borgmästarkrans

Milanostänger

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem