Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 422
Kcal / portion: 313
GBR (GI) / port: 4
Recept: 3757 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 28%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vänder man ner > Äts ej
Om tårtor > Äts ej
Om mandelkakor > Äts ej
...
Skapat av
Arla
Tillagning (1 tim + 2 tim )
- Kräm: Riv citronskal. Blanda äggulor, sirap. socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under vispning till den blir riktigt tjock. Tillsätt citronskal och vispa ner smör klickvis. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. Låt stå och stelna i kylen cirka 1 timme.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Tårtbotten: Grovriv mandelmassa. Vispa äggvitorna till hårt skum (se > Så vispas ägg). Vänd försiktigt ner äggvispet i mandelmassan (läs mer > Så vänder man ner). Bred ut smeten i två runda bottnar (ca. 24 cm breda) på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ta ut, låt kallna, lossa från pappret.
- Tårta: Bred hälften av krämen på den ena botten. Lägg den andra över och bred på resten av krämen. Förvara tårtan i kylen.
- Servera: Garnera med pinjenötter innan servering.