Milanostänger, milanopinnar, mandelpinnar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Kakor: 20

Om småkakor >

 

 

Om kavlade kakor >

 

 

Om Sju sorters kakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Milanostänger, milanopinnar, mandelpinnar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4318 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 28%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 48 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om kavlade kakor > Äts ej

Om Sju sorters kakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Deg: Arbeta samman mjöl, smör, socker och äggula i en bunke. Plasta in degen och lägg i kylen i 1 timme.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Fyllning: Riv mandelmassa och blanda med äggvita.
  4. Forma: Kavla ut degen i två längder cirka 10 centimeter bred. Spritsa ut mandelmassa i mitten och rulla ihop så att skarven hamnar nertill mot bänken. Skär 10 bitar per längd. Lägg över på plåt med bakplåtspapper.
  5. Garnera: vispa upp äggvita och pensla bakverken med detta. Strö på socker och mandelspån.
  6. Grädda i cirka 10 minuter tills fin färg.

Kockens kommentar

Milanostången fanns med redan i början av 1950-talet i boken Sju sorters kakor, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Sedan 1975 är den åter i den klassiska kakboken. Läs mer > Om sju sorters kakor.

Mandelpinnar förekommer i olika varianter, så länge mandel ingår. Detta är en variant.

Alternativ

Uppåkrakakor

Finska pinnar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem