
Milanostänger, milanopinnar, mandelpinnar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4318 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 28%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om kavlade kakor > Äts ej
Om Sju sorters kakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Deg: Arbeta samman mjöl, smör, socker och äggula i en bunke. Plasta in degen och lägg i kylen i 1 timme.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Fyllning: Riv mandelmassa och blanda med äggvita.
- Forma: Kavla ut degen i två längder cirka 10 centimeter bred. Spritsa ut mandelmassa i mitten och rulla ihop så att skarven hamnar nertill mot bänken. Skär 10 bitar per längd. Lägg över på plåt med bakplåtspapper.
- Garnera: vispa upp äggvita och pensla bakverken med detta. Strö på socker och mandelspån.
- Grädda i cirka 10 minuter tills fin färg.
Kockens kommentar
Milanostången fanns med redan i början av 1950-talet i boken Sju sorters kakor, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Sedan 1975 är den åter i den klassiska kakboken. Läs mer > Om sju sorters kakor.Mandelpinnar förekommer i olika varianter, så länge mandel ingår. Detta är en variant.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk