
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 27%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Om formkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Formkaka: Riv (kall) mandelmassa. Blanda med mjukt smör lite i taget. Vänd sist ner mandelmjöl så att massan går ihop. Degen skall inte överarbetas (läs mer > Om formkakor).
- Fetta in mörmått (formar). Fördela ut smeten i formarna med fingrarna. Fyll till 2/3-del. Ställ formarna på ugnsgaller.
- Grädda mitt i ugnen tills gyllene, cirka 15 min. Låt svalna innan de lossas.
- Fyllning: Vispa grädden fast (läs mer > Så vispas grädde). Fördela vaniljkräm först, sedan grädde på bottnarna.
- Rosta mandelflarn i torr stekpanna på medel värme tills de fått lite färg.
- Garnera: Dekorera med halverad jordgubbar, rostad mandel och citronmelissblad. Sikta florsocker över.