Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 456

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3528 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Deg: Smält smör och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, först försiktigt och sedan lite snabbare.
- Blanda mjöl och bakpulver och vispa sakta ner det i äggsmeten. Fortsätt med grädden och det avsvalnade smöret. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugn i 20-25 min.
- Oskalad mandel skållas hastigt i hett vatten. Tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna. Alternativt används mandelspån.
- Glasyr: Blanda smör, socker, vetemjöl, mjölk och mandel i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills den tjocknat. Massan skall smälta ihop, får inte koka.
- Ta ut kakan ur ugnen och bred ut glasyren på toppen.
- Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 15 minuter tills den fått fin gulbrun yta.
- Förvaras svalt upp till 4 dagar. Kan frysas i tre månader.