Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 501
            Kcal / portion: 36
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 727 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 29%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 200C.
 - Smet: Rör samman mjukt smör, socker, ingefära och vaniljsocker. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en jämn smet.
 - Forma: Klicka ut smeten i små högar med tesked glest på smord bakplåt eller på plåt med bakplåtspapper (12/plåt). De flyter ut under bakningen till cirka 6-7 centimeters bredd.
 - Grädda kakorna mitt i ugn tills de fått lite färg, i cirka 5 minuter.
 - Forma? Ta ut och lossa flarnen med palett, stekspade av metall, eller med vass kniv. Forma dem genast om annat än raka önskas. Lägg över 33-cl:s flaskor, brödkavel och liknande för böjda. Rullade se recept > Mandelflarn eller mandelrulle.
 
Kockens kommentar
Cesse har tagit bilden ovan. Klicka på Kakor & Drömmar under bilden för att komma till hennes bakblogg.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk