
Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 649

Kcal / portion: 1947

GBR (GI) / port: 4
Recept: 38950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 61%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Förvärm ugnen på 175-200C. Mal nötterna i kvarn eller mixa.
- Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda med potatismjöl och malda nötter. Smör kan tillsättas vilket stabiliserar kakorna.
- Forma: Klicka ut toppar med två skedar på smord bakplåt eller plåt med bakplåtspapper (20/plåt). Tryck in en nöt i toppen på kakorna.
- Grädda mitt i ugn 8-10 minuter tills kakorna fått lite färg.
- Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader. Dock godast färska.
Kockens kommentar
Läs mer om klickkakor, se Om klickakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk