Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Kockskolan:

 

Om klickkakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 649

Kcal / portion: 1947

GBR (GI) / port: 4

Recept: 38950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 61%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 6%

Portionsvikt: 300 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om klickkakor > Äts ej

Om småkakor > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 175-200C. Mal nötterna i kvarn eller mixa.
  2. Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda med potatismjöl och malda nötter. Smör kan tillsättas vilket stabiliserar kakorna.
  3. Forma: Klicka ut toppar med två skedar på smord bakplåt eller plåt med bakplåtspapper (20/plåt). Tryck in en nöt i toppen på kakorna.
  4. Grädda mitt i ugn 8-10 minuter tills kakorna fått lite färg.
  5. Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader. Dock godast färska.

Kockens kommentar

Läs mer om klickkakor, se Om klickakor.

Alternativ

Oat cakes, skotska havrekakor

Maryland cookies

Pepparnötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem