Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 649
            Kcal / portion: 1947
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 38950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 61%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Förvärm ugnen på 175-200C. Mal nötterna i kvarn eller mixa.
 - Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda med potatismjöl och malda nötter. Smör kan tillsättas vilket stabiliserar kakorna.
 - Forma: Klicka ut toppar med två skedar på smord bakplåt eller plåt med bakplåtspapper (20/plåt). Tryck in en nöt i toppen på kakorna.
 - Grädda mitt i ugn 8-10 minuter tills kakorna fått lite färg.
 - Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader. Dock godast färska.
 
Kockens kommentar
Läs mer om klickkakor, se Om klickakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk