
Oat cakes - skotska havrekakor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 1
Recept: 933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 21%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Deg: Koka upp vatten. Häll vattnet över havregryn i en bunke. Smält smör. Tillsätt smör, farin, ägg, bakpulver och salt i bunken.
- Forma: Tryck ut degen på ett arbetsbord. Stansa ut runda kakor. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda cirka 12 minuter i ugnen.
Kockens kommentar
Traditionella skotska oat cakes innehåller endast 4 ingredienser: Havre, fett, vatten och salt. Vi har lagt till socker för sötma och ägg för att få lite luftigare kakor. Traditionen säger att skotska soldater bar en påse havre och en plåt med sig när de förflyttade sig. På så sätt kunde de alltid laga oat cakes.
Passar till
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk