Kokosformar, kokosmusslor till formkakor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 473
            Kcal / portion: 81
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 3220 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 1 tim )
- Rosta kokosflingorna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Rör om ofta.
 - Deg: Rör ihop smör och socker. Blanda med ägg, kokos och vetemjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Degen bör helst vila i kylskåpet i 1 timme.
 - Förvärm ugnen på 175-200ºC.
 - Pensla mörmåtten (formarna) väl med mjukt smör. Dela degen i satser motsvarande 10 kakor (4 för 40 st). Arbeta med en sats i taget och låt övriga tills vidare ligga i kylen.
 - Forma: Smörj mörmåtten väl. Pudra med lite mjöl så lossnar bakverket lättare. Dela degen i antal portioner och tryck ut degen i formarna. Se till att degen inte är för tunn i kanten.
 - Grädda formarna på ugnsgaller mitt i ugnen i cirka 8 minuter tills de fått lite färg.
 - Ta ut och låt formarna svalna. Gör nästa omgång. Vänd formen och knacka med gaffel i plåten så att kakan lossar, eller stöt kanten lätt mot plan yta.
 - Fyllning enligt egen fantasi med sylt, färsk frukt, grädde, kräm eller annat.
 - Förvaring: 1-2 vecka i burk med lock. 3 månader i frysen.
 
Kockens kommentar
Formar till formkakkor benämns mörmått och finns i olika utföranden. Läs mer > Mörmått, formkaksform. Baka gärna fler skal än vad som behövs, några brukar gå sönder vid urtagning. Kakorna kan också sparas. Läs mer > Om formkakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk