Grahamsformar till formkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal formar: 20

 

Kockskolan:

 

Om formkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grahamsformar till formkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 493

Kcal / portion: 85

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1692 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 31%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 17 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om formkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Deg: Rör ihop smör och socker. Blanda grahams- och vetemjöl och arbeta in det till en smidig deg. Eller först grahams- och sedan vetemjölet. Degen bör helst vila i kylskåpet i 1 timme.
  2. Tillval: Ägg kan ingå som extra bindemedel, men öka i så fall på med lite mjöl. Degen skall vara mjuk men inte kladdig. Saffran om så önskas, ingår i Dansukkers recept på bilden ovan som också använder florsocker i stället för farin.
  3. Förvärm ugnen på 175-200ºC.
  4. Forma: Smörj mörmåtten väl. Pudra med lite mjöl så lossnar bakverket lättare. Dela degen i antal portioner och tryck ut degen i formarna. Se till att degen inte är för tunn i kanten.
  5. Grädda formarna på ugnsgaller mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de fått lite färg. Låt kakorna svalna i formarna. Stjälp upp på plant underlag.
  6. Fyllning enligt eget önskemål, till exempel med keso och färska bär. Dansukker (bilden) fyllde sina med en blandning av smör, florsocker, ägg, hackad mandel, russin och tärnade torkade aprikoser, som sedan garnerades med florsocker och serverades med vispad grädde.

Kockens kommentar

Formar till formkakkor benämns mörmått och finns i olika utföranden. Läs mer > Mörmått, formkaksform.

Alternativ

Mandelmusslor

Havreformar

Vaniljformar

Vetemjölsformar med tunn deg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem