
Cheese crackers, engelska ostkex
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 484

Kcal / portion: 45

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1442 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 37%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
Se film, klicka på "Tasty Cooking" under bilden ovan.
- Blanda: Riv ost i en bunke. Tillsätt kallt smör i mindre bitar, vetemjöl och äggula. Blanda väl, till exempel i en mixer.
- Knåda degen samman till en homogen deg. Lägg degen inplastad i kylskåpet i en ½-timme.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Dela degen i 4 delar. Arbeta med en del i taget. Två delar får plats på 1 ugnsplåt.
- Kavla ut degen ½-cm tjock rund platta. Skär med degsporre eller vass kniv ut 8 "tårtbitar". Gör små "osthål" med ett hård sugrör. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda cirka 10 minuter i ugn. Ta ut och låt svalna.
- Servera gärna på fat liggande i en cirkel för att efterlikna en stor ost.
Kockens kommentar
Ostkex passar som snacks och som tilltugg till soppor. Smulad kan det fungera som garnering eller till tårtbotten. Läs mer > Om kex och rån.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk