Cheese crackers, engelska ostkex
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 484
            Kcal / portion: 45
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 1442 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 37%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
Se film, klicka på "Tasty Cooking" under bilden ovan.
- Blanda: Riv ost i en bunke. Tillsätt kallt smör i mindre bitar, vetemjöl och äggula. Blanda väl, till exempel i en mixer.
 - Knåda degen samman till en homogen deg. Lägg degen inplastad i kylskåpet i en ½-timme.
 - Förvärm ugnen på 200°C.
 - Dela degen i 4 delar. Arbeta med en del i taget. Två delar får plats på 1 ugnsplåt.
 - Kavla ut degen ½-cm tjock rund platta. Skär med degsporre eller vass kniv ut 8 "tårtbitar". Gör små "osthål" med ett hård sugrör. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
 - Grädda cirka 10 minuter i ugn. Ta ut och låt svalna.
 - Servera gärna på fat liggande i en cirkel för att efterlikna en stor ost.
 
Kockens kommentar
Ostkex passar som snacks och som tilltugg till soppor. Smulad kan det fungera som garnering eller till tårtbotten. Läs mer > Om kex och rån.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk