Cheese crackers, engelska ostkex
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kex: 32

 

Kockskolan:

 

Om kex och rån >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheese crackers, engelska ostkex

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 484

Kcal / portion: 45

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1442 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 37%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 9 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kex och rån > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

Se film, klicka på "Tasty Cooking" under bilden ovan.

  1. Blanda: Riv ost i en bunke. Tillsätt kallt smör i mindre bitar, vetemjöl och äggula. Blanda väl, till exempel i en mixer.
  2. Knåda degen samman till en homogen deg. Lägg degen inplastad i kylskåpet i en ½-timme.
  3. Förvärm ugnen på 200°C.
  4. Dela degen i 4 delar. Arbeta med en del i taget. Två delar får plats på 1 ugnsplåt.
  5. Kavla ut degen ½-cm tjock rund platta. Skär med degsporre eller vass kniv ut 8 "tårtbitar".  Gör små "osthål" med ett hård sugrör. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda cirka 10 minuter i ugn. Ta ut och låt svalna.
  7. Servera gärna på fat liggande i en cirkel för att efterlikna en stor ost.

Kockens kommentar

Ostkex passar som snacks och som tilltugg till soppor. Smulad kan det fungera som garnering eller till tårtbotten. Läs mer > Om kex och rån.

Alternativ

Salta kex

Soda crackers, Saltines

Sesam- och chilikex

Fröknäcke

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem