Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Så skummar man >

 

 

Så lagas bladkål >

 

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hochepot, Hodge-podge, hotchpotch, klassisk köttgryta med lite av varje

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 548

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 468 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så skummar man > Äts ej

Så lagas bladkål > Äts ej

Om engelsk kokkonst > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 3 tim )

Detta är ett klassiskt franskt hochepotrecept. Dagens recept är enklare med färre ingredienser, till exempel av oxsvans, kalvlägg, rot- och grönsaker. Det finns många varianter. Kännetecknade för rätten är mångfalden av kött och grönsaker. Se film, klicka på texten under bilden. Där ingår även hel kyckling.

  1. Kött: Skär kött i stora bitar och skölj det i vatten blandat med ättika. Lägg i gryta inklusive korv och täck med kallt vatten. Låt koka upp och skumma av flera gånger.
  2. Tillsätt grovt salt, enbär och peppar. Låt sjuda under lock i 2 timmar.
  3. Grönsaker: Tvätta och skala rot- och grönsaker. Stick in kryddnejlika i löken. Tillsätt kryddor och grönsaker utom potatis. Fortsätt sjuda i 1 timme till. Skala och tillsätt potatis efter 30 minuter.
  4. Servera: Ta ur köttet och skär i mindre bitar. Lägg på stort serveringsfat. Presentera grönsakerna runt omkring. Servera den varma buljongen separat.

Kockens kommentar

Hochepot = "en salig (förvirrad) blandning av olika saker". Det är en klassisk medeltida rätt från Flandern och nordvästra Frankrike. Det var ursprungligen en köttgryta med kålrot och kastanjer tillagade i lergryta. Numera en gryta på oxsvans, lammbog, stekfläsk, samt olika rot- och grönsaker. Grisfötter, svinöron och annat kött kan ingå. Ibland bara oxsvans. Flamländsk hochepot skall inte förväxlas med holländsk "hutspot" som är mos av potatis, morötter och lök.

England = Hodge-podge, hotchpotch,
företrädesvis med lammkött. Se recept > Skotsk lammsoppa.

Receptet uppdaterat 2020

Alternativ

Skotsk lammsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem