Skotsk lammsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skotsk lammsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2067 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 988 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Skumma: Lägg köttet i kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma av väl de första 5 minutrarna. 
  2. Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Låt köttet sjuda på svag värme tills mört, lätt lossar från benet. Det tar 1-1,5 timme.
  3. Tillbehör: Skala och tärna potatis och morötter. Lägg i kastrullen de sista 20 minuterna.
  4. Ansa och skiva purjolök, lök och selleri. Lägg detta, samt korngryn i köttkoket de sista 10 minuterna.
  5. Finhacka kål och lägg i kastrullen de allra sista minutrarna.
  6. Finhacka persilja och timjan. Tag kastrullen från plattan och tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak i soppan. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Receptet uppdaterat 2020

Alternativ

Hochpotsoppa (gryta)

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem