Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas lammbog > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 40 min )
- Skumma: Lägg köttet i kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma av väl de första 5 minutrarna.
- Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Låt köttet sjuda på svag värme tills mört, lätt lossar från benet. Det tar 1-1,5 timme.
- Tillbehör: Skala och tärna potatis och morötter. Lägg i kastrullen de sista 20 minuterna.
- Ansa och skiva purjolök, lök och selleri. Lägg detta, samt korngryn i köttkoket de sista 10 minuterna.
- Finhacka kål och lägg i kastrullen de allra sista minutrarna.
- Finhacka persilja och timjan. Tag kastrullen från plattan och tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak i soppan. Läs mer, klicka på ingrediensen.Receptet uppdaterat 2020