Pain perdu, fattiga riddare på nunnors vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal riddare: 8

 

Kockskolan:

 

Om fattiga riddare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pain perdu, fattiga riddare på nunnors vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 2

Recept: 870 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 50 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fattiga riddare > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

Se film Benediktinernunnor lagar brödsoppa med fattiga riddare till efterrätt, klicka på "KTO TV" under bilden. Brödsoppa, se recept > Soupe panad.

  1. Skär brödet på snedden i stora skivor.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en stor djup tallrik. Doppa brödet i smeten och låt suga in.
  3. Hetta upp smör i en panna på medelhög värme. Brunstek brödskivorna ett par minuter på var sida.
  4. Lägg upp brödet på tallrikar. Strö över lite socker.

Kockens kommentar

Fattiga riddare är klassiskt sätt att ta tillvara lite äldre bröd, till exempel baguette som snabbt tappar sin fräschör efter några timmar.

Alternativ

Fattiga riddare

Soupe panad, fransk brödsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem