
Grillade jätteräkor med thaisås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 15
Recept: 1589 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut räkorna och låt dem bli rumsvarma.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala räkstjärtarna. Klipp med sax. Det går lika bra att grilla oskalade, men är kladdigare och svårare att äta.
- Sås: Skala och finhacka lschalottenök.
Hacka citrongräs. Blanda alla ingredienser. - Grilla jätteräkorna under lock cirka 5 minuter per sida beroende på storlek, tills de blivit rödvita. Salta lätt. Utan lock = längre tid.
- Servera med ris och sås till.
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.