
Grillad koriandertorsk i smörsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 617

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2468 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumstempererad.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Alternativt grilla enligt separat recept.
- Pensla filéerna med lite matolja. Krossa korianderfrön i en mortel. Strö koriander över fisken. Salta lätt.
- Smält smör i en kastrull på grillen.
- Skiva potatis, pensla med olja, krydda och grilla några minuter på var sida.
- Grilla fisken 2-3 minuter på var sida, tills den blivit genomstekt. Finns grillform underlättar det stekningen. Saknas form, grilla då fisken på indirekt eller svagare värme.
Kockens kommentar
Kvalificerade gasgrillar kan ställas in på indirekt värme, dvs mittlågan stängs av och värmen kommer då från gaslågorna runt kanterna. Har man kolgrill minskar man värmen med att höja gallret, eller ser till att glödkolet ligger utefter kanterna.