
Grillad rödspätta i folie
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och grönsaker ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererade.
- Dela fisken i bitar och lägg portionsvis på aluminiumfolie. Skiva lime, purjo, tomater, släpärter och lägg det på fisken. Krydda med senapfrö, salt och peppar. Tillsätt en klick smör. Vik ihop.
- Tvätta potatisen. Skär i halvtjocka skivor. Pensla med olja. Salta lätt.
- Grilla potatis cirka 5 minuter på var sida. Grilla fisken på direkt/hög värme i 5-8 minuter. Stäng locket. Utan lock tar lite längre tid.
Kockens kommentar
Receptet går bra att laga med annan vitfisk. Tjockare fiskbitar tar längre tid. Fisken skall vara genomstekt, men inte mer för då blir den torr.