
Grillade knivmusslor (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 0
Recept: 752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
Se film, klicka på "Terada" under bilden ovan.
- Starta grillen för direkt hög värme (225-250°C).
- Kontrollera att musslorna är rena och fräscha. Läs mer > Om knivmusslor. Skär smör i bitar.
- Grilla: Lägg musslorna på grillen. När de öppnat sig kryddas de enligt egen smak. I filmen används salt, svartpeppar, vitlökspulver, lite sake och soja. Lägg en klick smör i varje skal. Vänd musslan i skalet efter ett tag när det lossnat från skalet. Grilltid 5-6 minuter.
Kockens kommentar
Knivmusslor lever i tidvattenszonen i sandiga eller leriga bottnar, strax under översta skiktet. Läs mer, se > Om knivmusslor.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)