
Vitlöksstekta knivmusslor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2
Recept: 683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
-
Kontrollera att musslorna är väl sköljda och är fräscha. Läs mer > Om knivmusslor.
- Skölj och hacka persilja. Låt rinna av. Halvera ett vitlökshuvud.
- Stek: Värm smör i stor stekpanna. Tillsätt lagerblad, timjan och vitlök. Stek på mycket svag värme i 4-5 minuter.
- Höj spisvärmen. Tillsätt knivmusslor när smöret börjar skumma. Fräs dem på medelsvag värme i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt. Musslorna är klara när de öppnat sig och köttet blivit fast och vitt. Överstek inte, då blir de sega.
- Tillsätt hackad persilja och dra några varv på pepparkvarn över.
- Serveras musslorna varma med ett gott vitt bröd.
Kockens kommentar
Knivmusslor lever i tidvattenszonen i sandiga eller leriga bottnar, strax under översta skiktet. Läs mer, se > Om knivmusslor.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)