
Kryddig bönquesadilla med paprika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 1077

GBR (GI) / port: 17
Recept: 4306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 9%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Så bakas tortillas > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Receptet är från Old El Paso och baseras på deras halvfabrikat för quesadilla. Se film, klicka på "old El Paso" under bilden.
- Fyllning: Riv ost. Skölj av bönor och låt rinna av. Använd gärna olika sorters burkbönor. Ansa och hacka paprika liksom koriander. Alla gillar inte koriander. Kan ersättas med persilja.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Stek paprikan så att den mjuknar och får lite färg. Tillsätt bönorna och mosa dem lätt. Eventuellt också lite vatten, men röran skall inte vara blöt. Tillsätt spice mix eller krydda enligt egen smak. Rör om och värm på. Tillsätt koriander. Ställ åt sidan.
- Quesadilla: Hetta upp en ren panna med matolja på medelvärme. Lägg i en tortilla. Fyll på med ett lager ost. Därpå ett lager fyllning och sedan med ytterligare ett lager ost. Toppa med några klickar chunky salsa (chili pasta). Lägg en tortilla ovanpå. Tryck till lite med stekspaden.
- Stek 2-3 minuter per sida tills osten smält och tortillan fått färg utan att svartbrännas. Upprepa med nästa.
- Skär tortillan i bitar och servera.