
Ris de Veau Meunière, enkelpanerad stekt kalvbräss
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Cuisine du Moun" under bilden.
- Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
- Hacka persilja. Mosa vitlök eller använd vitlökspasta (se nedan). Vänd brässbitarna i vetemjöl.
- Stek: Smält rikligt med smör i stekpanna på medelvärme och fräs köttet runt om tills genomstekt med gyllenbrun yta utan att bränna. Det tar 5-10 minuter beroende på hur stora bitarna är.
- Strö över persilja. Salta lätt. Tillsätt vitlök eller vitlökspasta. Pressa över citronjuice. Rör om och låt steka någon minut till.