
Pâte d´ail, vitlökspasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 5
Recept: 885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala vitlök.
- Mixa vitlök med matolja till halvfast, smidig konsistens.
- Förvaring: Lägg i väl rengjord burk med lock. Förvaras svalt. Hållbar i 3-4 veckor.
Kockens kommentar
Vitlökspasta används som smaksättare av mat.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)