Pâte d´ail, vitlökspasta
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 318
            Kcal / portion: 295
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala vitlök.
 - Mixa vitlök med matolja till halvfast, smidig konsistens.
 - Förvaring: Lägg i väl rengjord burk med lock. Förvaras svalt. Hållbar i 3-4 veckor.
 
Kockens kommentar
Vitlökspasta används som smaksättare av mat.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)