Ugnslagad hel fläskkarré
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Fläskkarré benfri

2.0 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagad hel fläskkarré

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3317 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 11%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 162 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 2.0 kilo 100%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Cooking" under bilden. Det brända på bilden är den yoghurtpanering som används i receptet. Se fler filmer > Så ugnslagas fläskkarré.

  1. Skölj och torka av köttet. Låt rumstemperera i en timme eller mer.
  2. Kryddning: Salta väl. I övrigt använd kryddor enligt eget önskemål. I filmen används en kryddig yoghurtblandning.
  3. Bryna: Kött som steks i låg värme eller som täcks med aluminiumfolie kan med fördel brynas. Brynt och tillagad i hög värme utan att täcka över, riskerar att få för bränd yta.
  4. Form: Lägg köttet på galler med plåt under, eller i ugnsform med galler (se > Ugnsformar). Alternativt på en bädd av lök och rotfrukter badande i vatten eller buljong, som bör täckas för att inte koka torrt.
  5. Täcka: Kött och plåt med vatten kan täckas med aluminiumfolie, vilket gör att köttet skonsamt kokas snarare än steks. Se film på > Så lagas fläskstek. Lämpligen tas folien bort mot slutet  
  6. Stek i ugn till kärntemperatur 80-85°C+.
  7. Tillagningstid för 2 kilo stek cirka:
    - I ugn 125°C 4-5 timmar.
    - I ugn 150°C 3,5-4 timmar.
    - I ugn 175°C 3 timmar.
    Vikt 1 kg cirka halva tiden.
  8. Tillbehör: Varma katrinplommon och äppelklyftor är klassiskt tillbehör, gärna instoppat i köttet (se recept > Plommonspäckad fläskkarré). Alternativt tillreder man en katrin- och/eller äppelcidersås.

Kockens kommentar

Fläskkarré är fettrikt kött som tål att tillagas längre tid utan att bli torrt. Kanske

Passar till

Plommonspäckad fläskkarré

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem