Omurice - japansk omelett med risfyllning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Omurice - japansk omelett med risfyllning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 17

Recept: 1301 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 447 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 20 min )

Omurice är risrätt innesluten av en omelett. Det finns olika varianter. Se film på en speciellt elegant variant av Omurice, klicka på "Umi Syam" under bilden. Det receptet avviker från det här angivna.

  1. Koka ris (extratid 20 minuter).
  2. Fyllning: Ansa och finhacka lök och svamp (eller använd konserverad svamp). Tärna kyckling.
  3. Mjukstek lök i panna med matolja utan att bränna.
  4. Tillsätt svamp och kycklinghacket och stek kycklingköttet tills vitt. Tillsätt ketchup och sojasås. Rör om och låt sjuda en liten stund.
  5. Blanda med kokt ris. Salta lätt och peppra. Låt allt bli varmt.
  6. Knäck ägg i en skål.  och rör samman vita med äggula med en gaffel eller visp.
  7. Omelett: Hetta upp en infettad stekpanna på medelvärme och stek omelett på vanligt sätt (se recept > Svensk omelett).
  8. Lägg fyllningen i mitten på omeletten, vik upp kanterna och stjälp försiktigt upp och ner på en tallrik. Forma till anrättningen med hushållspapper och händerna. Garnera med ketchup.

Standardreceptet är lagom till två portioner. Man kan också tillaga två separata portioner med halv mängd.

Kockens kommentar

Omurice är en västvärldsinfluerad rätt med ketchup som skapades i början av 1900-talet, men riset smaksätts också med sojasås som i filmen. Ibland ersätts riset med nudlar. Ingredienser kan för övrigt vara enligt egen smak, men kyckling är vanligt som i detta recept. Läs mer om omeletter > Så steks ris.

tillhörande recept

Svensk omelett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem