Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om potatis >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1300 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 183 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om potatis > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Bruno Albouze" under bilden. I filmen används mjölk i stället för grädde.

  1. Koka potatisen med skal och skala den efteråt, det ger mer smak och näring.
  2. Pressa potatisen med potatispress i kastrullen.
  3. Rör om med slev till sammanhängande deg. Rör ner smör till jämn smet.
  4. Tillsätt grädde och vispa ordentligt till luftigt mos. Smeten skall vara ganska lös.
  5. Pressa genom finmaskig sil.
  6. Smaka av med kryddor.
  7. Värm på vid behov. Servera.

Kockens kommentar

Mousselinepotatis är en variant av fin potatispuré, med den skillnaden att grädde används i stället för mjölk (som i filmen). Mousseline = "fint" (läs mer > Om mousse). Se alternativa recept via länkar nedan. Läs mer > Så kokas potatis.

Alternativ

Potatispuré

Klassisk potatismos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem