
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 14%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om potatis > Äts ej
Så kokas potatis > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Bruno Albouze" under bilden. I filmen används mjölk i stället för grädde.
- Koka potatisen med skal och skala den efteråt, det ger mer smak och näring.
- Pressa potatisen med potatispress i kastrullen.
- Rör om med slev till sammanhängande deg. Rör ner smör till jämn smet.
- Tillsätt grädde och vispa ordentligt till luftigt mos. Smeten skall vara ganska lös.
- Pressa genom finmaskig sil.
- Smaka av med kryddor.
- Värm på vid behov. Servera.