
Friterade blåmusslor med tatatorsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 881

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3524 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Oleana" under bilden.
- Frityrsmet: Blanda mjölsorterna. Tillsätt öl eller sodavatten och vispa till en jämn och klimpfri smet. Ställ åt sidan.
- Sås: Mixa ingredienserna till jämn smet. Mängd vitlök enligt egen smak.
- Skiva pepparfrukten i 2 centimeter breda skivor. Hacka persilja. Klyfta citron. Skölj sallat och lägg ut blad på tallrikar, pensla med lite vinägrett.
- Hetta upp olja till 170-180°C.
- Fritera (läs mer > Så friterar man): Doppa musslor och pepparfrukt i smeten och fritera tills skorpan fått fin brun färg och blivit knaprig. Det tar ett par-tre minuter.
- Ta ur med hålslev och låt rinna av på galler eller hushållspapper.
- Servera: Lägg musslor och pepparfrukt på bladen och garnera med nötsåsen och persilja.