
Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 527

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1153 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 54%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Lägg alla ingredienser i en matmixer. Mixa tills slät massa.
Kockens kommentar
Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Pastan har gamla anor och omnämns i en arabisk kokbok från 1400-talet. Ordet tahini betyder mala. Pastan förekommer också i det israeliska köket. Används som tillbehör till mat, särskilt till orientalisk mat. Tahini blandas gärna med bönor av olika slag (hummus) och ingår till exempel i taratosås (se dito recept). Finns färdig att köpa i välsorterade butiker (läs mer > Färdig tahinipasta).
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)