Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 527
            Kcal / portion: 577
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1153 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 54%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min )
- Lägg alla ingredienser i en matmixer. Mixa tills slät massa.
 
Kockens kommentar
Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Pastan har gamla anor och omnämns i en arabisk kokbok från 1400-talet. Ordet tahini betyder mala. Pastan förekommer också i det israeliska köket. Används som tillbehör till mat, särskilt till orientalisk mat. Tahini blandas gärna med bönor av olika slag (hummus) och ingår till exempel i taratosås (se dito recept). Finns färdig att köpa i välsorterade butiker (läs mer > Färdig tahinipasta).
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)