Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka upp socker och vatten i en kastrull.
- Lägg i bären och koka dem 2-3 minuter. Smaka av.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta av kastrullen från värmen och vispa mer mjölvattnet lite i taget. Låt koka upp.
- Häll upp och låt svalna. Äts ljummen eller kall, naturell eller med mjölk. Skorpor är traditionellt tillbehör, men allt som är krispigt passar till.
- Strö över lite socker om soppan inte äts direkt, så blir det inte "skinn" på ytan.
Kockens kommentar
Används frysta sockrade bär utesluts eller minskas sockermängden. Blåbärssoppa är klassisk rätt serverad till skidåkarna i Vasaloppet. Soppan är dessutom känd för att stabilisera magen vid magsjuka. Skillnaden mellan soppa och kräm är konsistensen. Läs mer > Om fruktsoppa/-kräm.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)