Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1032 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten i en kastrull. Tillsätt resterande vatten och saft.
- Sätt på spisen och låt koka upp under omrörning med lugna tag intill botten.
- Soppa behöver bara koka upp. Kräm sjudes tills den tjocknat.
- Häll upp och låt svalna. Äts ljummen eller kall med mjölk. Mandelbiskvier, kakor och skorpor passar som tillbehör.
- Strö över lite socker om soppan inte äts direkt, så blir det inte "skinn" på ytan.
Kockens kommentar
Skillnaden mellan soppa och kräm är konsistensen. All slags saft kan användas. Råpressad frukt likaså, men kan då behöva sötas. Läs mer > Om fruktsoppa/-kräm.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)