Chokladrulltårta med kesella hallon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 15

Om rulltårtor >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

Om smörkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladrulltårta med kesella hallon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1406 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 32 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om rulltårtor > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 225°C.
  2. Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl blandat med bakpulver i smeten.
  3. Smöra en plåt och lägg på ugnspapper. Infettning av plåt gör att pappret ligger still. Häll och bred ut smeten på pappret cirka 30x40 centimeter.
  4. Grädda mitt i ugn 5-7 minuter.
  5. Vändning: Ta ut. Nu skall kakan vändas. Sockra ytan och lägg bakplåtspapper över. Lägg sedan på en ugnsplåt med låg kant ovanpå så är det lätt att vända utan att kakan förstörs. Vänd. Ta bort den varma plåten och låt sockerkakan med papper glida ner på bakbord. Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret.
  6. Tårta: Smeta ut ett jämnt lager fyllning. Rulla försiktigt ihop kakan till en rulltårta från långsidan med stöd av pappret. Låt svalna med tårtskarven nedåt.
  7. Förvaras i kylskåp, kan frysas i 3 månader.

Kockens kommentar

Detta är en variant av drömtårta, det vill säga tillagas med potatismjöl i stället för vetemjöl.

Alternativ

Pepparkaksrulltårta

Tigerhjul med fruktsmak

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem