Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1406 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl blandat med bakpulver i smeten.
- Smöra en plåt och lägg på ugnspapper. Infettning av plåt gör att pappret ligger still. Häll och bred ut smeten på pappret cirka 30x40 centimeter.
- Grädda mitt i ugn 5-7 minuter.
- Vändning: Ta ut. Nu skall kakan vändas. Sockra ytan och lägg bakplåtspapper över. Lägg sedan på en ugnsplåt med låg kant ovanpå så är det lätt att vända utan att kakan förstörs. Vänd. Ta bort den varma plåten och låt sockerkakan med papper glida ner på bakbord. Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret.
- Tårta: Smeta ut ett jämnt lager fyllning. Rulla försiktigt ihop kakan till en rulltårta från långsidan med stöd av pappret. Låt svalna med tårtskarven nedåt.
- Förvaras i kylskåp, kan frysas i 3 månader.
Kockens kommentar
Detta är en variant av drömtårta, det vill säga tillagas med potatismjöl i stället för vetemjöl.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk