Pepparkaksrulltårta med saffranscrème
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 15

Om rulltårtor >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparkaksrulltårta med saffranscrème

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2122 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 65 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om rulltårtor > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 225°C. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Smet: Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten.
  3. Grädda: Bred ut smeten 30x40 cm i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5–7 minuter.
  4. Vändning: Ta ut. Nu skall kakan vändas. Sockra ytan och lägg bakplåtspapper över. Lägg sedan på en ugnsplåt med låg kant ovanpå så är det lätt att vända utan att kakan förstörs. Vänd. Ta bort den varma plåten och låt sockerkakan med papper glida ner på bakbord. Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret.
  5. Fyllning: Rör ihop kvarg och saffran och bred ut över kakan. Rulla ihop. Låt ligga kallt ett tag innan den skärs upp. Skär i bitar och servera.
  6. Förvara i kylen. Kan frysas i tre månader och skivas halvtinad.

Kockens kommentar

Rulltårta är inte en "riktig" tårta, utan en rullad mjuk kaka. Läs mer och se filmer rulltårta på sida  > Om rulltårtor.

Alternativ

Chokladrulltårta

Tigerhjul med fruktsmak

Klassisk rulltårta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem